Ett och annat

Igår fick vi hjälp av lillasyster Josefin. Hos sattes i hårt jobb med att slipa och måla bärande stolpar och släpa och elda virke och sly. De båda sakerna är sådana som vi själva gått och skjutit på men som också egentligen behöver göras så nu känns det toppen att det är gjort!

Medan Josefin slet på med det fortsatte vi med att regla innertak, montera två fönster och borra hål för ventilation, frånluft tror jag det heter. Sen kan jag väl erkänna att jag själv tog en liten paus och njöt av brasan medan de andra slet, det är ju trots allt bara 8 dagar kvar tills vår "Smula" är beräknad.....:)

Samtidigt började murarna att grunda fasaden för fullt. Gavlarna och baksidan blev så gott som färdiga så nu är i princip framsidan kvar vad gäller grundning. Det går undan men dessvärre verkar slutet av veckan bjuda på regn så då kanske det blir lite stopp i produktiviteten igen....för murarnas del. Eller så kan de börja jobba inne, hoppas!

Nu hoppas jag mest på att vi lyckas planera in så att vi kan få vara takfönster på plats. De ligger på Brädgården och väntar. Frågan är hur svårt det är? Mattias säger att han tror det är lätt.....det brukar ju han säga....och jag läser monteringsanvisningar på nätet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0