Blogginlägg i huvudet

Det är lite så, jag går runt på dagarna med huvudet fullt av blogginlägg. Det är så mycket jag upplever hela tiden, små saker och större saker...och så blir det kväll, och sen plötsligt är det morgon igen utan att jag skrivit en endaste rad.

Men nu, Hugo sover, Mattias jobbar, jag är relativt pigg pga tidsomställningen..hum, eller blir det så..borde jag vara trött pga tidsomställningen? Ja, ja, hur som helst...

Att skriva om att taken är färdiggipsade och färdigspacklade känns gammalt, att skriva att kaminen är besiktad och underbar att elda i känns också gammalt, att plåttaket är färdiglagt...gammalt...tvättstuga klar för kakling... halvnytt. Vänta, läste ni? Kakling! Vi har valt och beställt kakel till badrum och tvättstuga! Två timmar på Kungsgatan 69, vår färghandlare, och vi var klara. Otroligt men sant! 

Förra veckan fick vi en tulpan av en vän, märk väl, "en" tulpan. Denna blomma sattes i en lokacitronflaska och placerades i ett av våra dammiga fönster. Den blomman har lyst upp hela bygget sedan dess. Man blir så glad!

Veckan som kommer satsar vi på att alla taklister ska sättas upp, till helgen ska taket målas. Förhoppningsvis kommer golvvärmen kickas igång och tvättstugan kaklas.

Still going ganska strong!

Tiden går

Tänk ändå vad häftigt! För ett år sedan så här dags höll vi förbrilt på att göra en lyftplan som banken ville ha. En plan över hur vårt bygge planerades fortskrida och hur budgeten skulle fördelas. Vilket sjå vi hade med det!

Herre gud vad lite vi visste då och tänk så mycket vi vet idag! Bland annat att hantverkarna vi anlitat var mycket okunniga.

Jag såg med förhoppning och tillförlit på framtiden då och det kan jag säga att jag gör än!

Idag har vi gipsat färdigt taket och värmt oss framför vår vackra kamin som blev besiktad av sotaren igår. Igår blev också vårt kök levererat. Inte för vi kan montera det riktigt än, men köksfirman hade inte plats för det längre....det har ju trots allt få stå hos dem sedan v.50...

Nu har vi den ILVE-spis på 120 netta kilo och den Keddykamin som vi velat ha sedan starten!

Tiden går och det närmar sig så sakterliga inflytt. Jag längtar! Visst är det mycket kvar, men det är roligt...nästan jämt...absolut oftast! 

 

RSS 2.0