Vi spacklar än....

Allt är så roligt när man först börjar med det. Typ som att gipsa och måla.

Nu är jag så trött på det....spackla, slipa måla,  bättre, slipa, måla.....men nu måste det väl ändå vara bra. Släpljus på. Nehep, inte nu heller!

Det är så svårt att få det riktigt bra, och vi är ju trots allt bara vanliga människor, inga målare eller så. Men va fasen, släpljus, hur ofta har man det på en vägg. Utan släpljuset ser det perfekt ut, och vi ska ju ha dimmerfunktion på alla lampor så vi kan ju lätt trolla bort små skavanker med det....det är väl lite personligt med lite skavanker också.

Vi kommer kunna säga:

-Kommer du ihåg den där ojämnheten?
-Ja, tänka vad vi kämpade...

Och andra kan säga:

-Gud vad duktiga ni var!

Eller så kommer det att låta:

-Fasen så irriterande med den där ojämnheten!
-Ja, jag sa ju att vi skulle gjort det noggrannare...

och andra kan säga:

-Gud vad duktiga ni var!

Eller kanske:

-Gud vad bra det blev!
-Ja, tänka vad vi kämpade...

Vilket det blir får tiden utvisa. Hur som helst är det drygt just nu..speciellt när vägarna skulle vara färdiga för målning och tapetsering enligt firman vi anlitat. Kan säga att de inte var det!

Något som där emot inte är drygt är valet av våra ytterdörrar. De är så vackra! Jag ångrar inte för en sekund att vi valde att beställa de från Björkviks snickeri! Wow, vilket hantverk!

På Torsdag fortsätter vi med spacklandet och lite grundmålning på det...

Är det inte så typiskt!

Vad jag skrattade härom dagen...åt Mattias!

Han är lite utav en noggrannhetens man kan man utan att överdriva säga. Ok, det finns undantag under bygget, som när vi började mäta grunden med det korta vattenpasset mot slutet, men många fler undantag finns nog inte. Våran grund kan jag säga, trots kort vattenpass mot slutet, lutar 1 mm på 8 meter.

Inga ärtor som kan rulla där inte :)

Nu står vi i skedet då vi har börjat slipa och spackla innerväggarna. Efter att vi spacklat stora ytor säger Mattias:

-Vi kanske kan prova att grundmåla på en yta som inte är spacklad och se hur det blir, det kanske blir bra.

Och jag känner, kunde han inte kläckt ur sig det lite tidigare...

Höjden av noggrannhet: Gör allt minutsiöst och kom på att du överarbetat i efterhand, suck.

Nåväl, jag tycker att det är riktigt roligt att spackla och jag är faktiskt rätt bra på det har jag märkt (och det kan ni fråga Mattias). Idag har jag lätt träningsvärk i arm och axel så noggranheten har ju ändå fört flera goda saker med sig.

Efter att provat att grundmåla ett par väggar har vi ändå kommit fram till att de flesta ytorna ska spacklas. Vissa ytor kommer att behållas ospacklade och då målas i en sandfärg som vi hoppas ska framhäva den putsade strukturen lite.

I morgon ska Mattias och Mattias far åka och hämta våra ytterdörrar  från snickeriet i Björkvik. Det ska bli så spännande att se dem. Hoppas de motsvarar våra förväntningar, vi kommer inte beställa nya ;) Jag och Hugo kommer att fortsätta pyssla på i huset på egen hand. Tror att slipa de spacklade väggarna står på schemat.  


Vi satsar på nedervåningen

Vi satsar på nedervåningen. Så har det låtit under en tid, ganska lång tid faktiskt. Men sen händer något, något riktigt märkligt. Var och varannan dag låter det nämligen så här:


-         Vad gör vi idag?

-         Vi sätter dörrarna på övervåningen.

-         Ok, men….nedervåningen då?

-         Jo men, vi tar dörrarna först så att murarna kan putsa emot.

-         Ok.

 

-         Vad gör vi idag?

-         Vi måste börja med tredje mellanbjälklaget.

-         Ok, men….nedervåningen då?

-         Jo, men, vi tar bjälklaget först så att takisoleraren har något att stå på.

-         Ok.

 

-         Vad gör vi idag?

-         Vi fortsätter med premodulröret och ventilationsröret upp genom taket.

-         Ok, men….


Ja, ni fattar. Senaste veckan har vi tillbringat på övervåningen och inte alls på nedervåningen som man skulle kunna tro när man ska satsa på nedervåningen. Men det är lite så att man hela tiden måste göra vissa moment för att komma vidare till nästa och för att ligga i fas med diverse hantverkare. Nu har vi ju inte så många av den sorten men de få vi har är krävande :)

Imorgon, tror det eller ej ska vi fortsätta med tredje mellanbjälklaget. Vad gör man inte för takisoleraren.

Kanske kan vi fortsätta slipa väggarna på ”rätt” våning nästa vecka. Fast just det, nästa vecka är det plåtslagaren som pockar på uppmärksamhet. Då måste vi nämligen såga ur för och sätta vårt sista takfönster. Och för er som inte vet så betyder det att plåten då är färdiglagd på båda sidor. Det ni!!

 


Så här ser vårat hus ut nu!

 (Klickbara bilder)

Jag har så mycket jag skulle vilja skriva...men...Hugo "the little boss" sitter på mitt bröst i sin bärsele och har helt andra planer.

Längtar efter att få komma ut och jobba vidare på huset i morgon. Tror det blir till att fortsätta regla och täcka innerväggar. Jag börjar bli en hejare på att såga och skruva OSB-skivor (fråga inte Mattias) ;)

Under veckan ska bergvärmen grävas in i huset och på måndag ska taket isoleras.


RSS 2.0