Knäppa tankar, besynerliga uttalanden....

Nu var det ett tag sedan jag skrev såg jag!

Bygget rullar på, de flesta innerväggar som ska reglas är reglade, den utvändiga putsen är på det hela taget färdig bara några små justeringar kvar, invändigt är snart nedre våningen färdigputsad, plåttaket är lagt fram till skorsten och det är borrat för bergvärmen.

Men fasen vilka knäppa tankar man, eller jag kanske ska säga jag, kommer på mig själv att tänka ibland. För ett par dagar sedan satt jag och ammade och helt plötsligt märker jag att det pågår ett resonemang inne i mitt huvud om huruvida Hugo ligger med tillräcklig lutning på kroppen för att mjölken ska slinka ned. Bara det är ju konstigt nog....

Att jag sedan börjar jämföra lutningen på Hugos kropp med avloppsrör känns ju inte ett dugg mindre knäppt. "Ett avloppsrör ska slutta minst 1 cm per meter..... Hugo är ca 50 cm lång.....hum......undrar hur mycket han lutar per meter.....vattenpass, någon??"

Bygger man hus och är ammande blir det tydligen lite snurrigt ibland....haha

Föresten har jag fått en alldeles egen skruvdragare! Jättefin, lite mindre klumpig än Mattias, än Mattias skruvdragare alltså, så nu skruvar jag för fullt...lite varstans där jag känner för och där jag är tillsagd att skruva ;)

"Jag har en sån hatkärlek till fogskum. Jag älskar (med eftertryck) konsistensen när den nästan stelnat men jag hatar (med eftertryck) att det kladdar så djävulskt innan dess!!"

För att ytterligare förstärka mitt uttalande angående min känsla för fogskum gick jag härom dagen och råkade, för jag trodde det var en stelnad fogskumsklump, och klämde på en helt ostelnad klump med det givna resultatet att jag sen hade kladdande fogskum på fingertopparna en bra stund framåt. Suck….och dessutom stelnat skum på fingrarna flera dagar framåt...

Den här helgen tar vi en liten paus från bygget och inleder med glöggkväll i Stockholm. I morgon blir det julbord med övernattning på Kungsörs torp.

På söndagseftermiddag kör vi igen!


Nu händer det grejer :)

Hur ska jag lägga upp det här nu då...? Det får bli lite utav listvarianten....

Skorstenshuv placerad och monterad. Mattias och Jalle kämpade mycket tappert med att få upp schabraket på taket, 9 meter upp och 45 graders vinkel på taket. Med hjälp av starka klätterrep, karbinhakar och mycket jävlar anamma gick det tillslut. Shit vad dem var duktiga!!
 
Kamin på plats, utan skorstensrör ännu men det kommer. Mattias har murat upp en liten platå som den är placerad på, under får det givetvis plats med ved :)
 
Fasaden i det närmaste färdigputsad. Inte mycket att säga om det...

Insidan har börjat putsas. Kul att se vilka vackra fönstersmygar vi får när de är färdigputsade. Tur att vi valde att snedsåga dem för ljusinsläppets skull. Det blir kanonfint!

Vattnet är kopplat vid vägen så nu är det bara att betala, sätta upp vattenmätare och skruva på! Otroligt...efter alla turer och lång väntan!

Elen är färdigdragen på nedervåningen och påbörjad på övervåningen.

Vårat kyl- och frysskåp har kommit. Vi har inte lyckats bryta oss in i emballaget och sett det IRL men vi vet ju att det är snyggt och utanpå står det "Attention Exclusive model Handle with care!, " vilket låter lite typiskt oss men bådar gott:)

Just det, köket är beställt också. Leverans v. 50....

Som sagt det händer grejer!

Hugo har börjat hjälpa Mattias och mig med bygget. Hamrar och sågar gör han utan problem....Nejdå, men han har i alla fall nått 4500g och blivit en riktig liten tjockis :) Fast på bygget föredrar han än så länge att sova i sin vagn värmd av höstsolen eller inne bland byggljuden vi vant honom med sen han låg i magen.
 


RSS 2.0