Knäppa tankar, besynerliga uttalanden....

Nu var det ett tag sedan jag skrev såg jag!

Bygget rullar på, de flesta innerväggar som ska reglas är reglade, den utvändiga putsen är på det hela taget färdig bara några små justeringar kvar, invändigt är snart nedre våningen färdigputsad, plåttaket är lagt fram till skorsten och det är borrat för bergvärmen.

Men fasen vilka knäppa tankar man, eller jag kanske ska säga jag, kommer på mig själv att tänka ibland. För ett par dagar sedan satt jag och ammade och helt plötsligt märker jag att det pågår ett resonemang inne i mitt huvud om huruvida Hugo ligger med tillräcklig lutning på kroppen för att mjölken ska slinka ned. Bara det är ju konstigt nog....

Att jag sedan börjar jämföra lutningen på Hugos kropp med avloppsrör känns ju inte ett dugg mindre knäppt. "Ett avloppsrör ska slutta minst 1 cm per meter..... Hugo är ca 50 cm lång.....hum......undrar hur mycket han lutar per meter.....vattenpass, någon??"

Bygger man hus och är ammande blir det tydligen lite snurrigt ibland....haha

Föresten har jag fått en alldeles egen skruvdragare! Jättefin, lite mindre klumpig än Mattias, än Mattias skruvdragare alltså, så nu skruvar jag för fullt...lite varstans där jag känner för och där jag är tillsagd att skruva ;)

"Jag har en sån hatkärlek till fogskum. Jag älskar (med eftertryck) konsistensen när den nästan stelnat men jag hatar (med eftertryck) att det kladdar så djävulskt innan dess!!"

För att ytterligare förstärka mitt uttalande angående min känsla för fogskum gick jag härom dagen och råkade, för jag trodde det var en stelnad fogskumsklump, och klämde på en helt ostelnad klump med det givna resultatet att jag sen hade kladdande fogskum på fingertopparna en bra stund framåt. Suck….och dessutom stelnat skum på fingrarna flera dagar framåt...

Den här helgen tar vi en liten paus från bygget och inleder med glöggkväll i Stockholm. I morgon blir det julbord med övernattning på Kungsörs torp.

På söndagseftermiddag kör vi igen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0