8 veckors leveranstid.....

..hum..det var inte bra! Vi ska enligt konstruktionsritningen ha en megalimträbalk i nocken. Megalimträbalkar finns inte på lager utan tillverkas på beställning. Det är ju typiskt!

Det är inte annat än att ringa konstruktören som vi gjort med så mycket annat och höra om det inte finns något annat alternativ. Hittills har det gått och har vi tur så går det även denna gång. Vi har lite på känn att balken är dimensionerad för att vara i ett stycke på 15m som det var från början. Nu mera har vi valt att dela den i två delar vilket gör att dimensionen som står förmodligen kan ändras till en något mindre dimension, en "finns-på-lager" dimension förhoppningsvis. Annars vet jag ärligt talat inte hur vi gör. Bygget kommer att bli stående och det är ju inte alls bra. Sista alternativet är att lägga en stålbalk i stället men det är frågan hur snyggt det blir då balken kommer att vara synlig.....hum. Tur man är gravid och tar det mesta väldigt harmoniskt just nu! Det ordnar sig.....

För övrigt så börjar nedervåningens väggar ta form så nu är det fritt fram att gå runt i huset och börja planera möbleringen:)

På Tisdag börjar mellanbjälklaget monteras så snart har vi en övervåning också, och vår egna största insats närmar sig med stormsteg. Spåra för el, montera innertak, dra vatten och el i innertak, lägga golv, regla vissa innerväggar, montera fönster osv. Tur jag får mina mammasnickarbyxor från Fristads snart (5 veckors leveranstid)!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0