Ett JA från konstruktören!

Efter många turer och X antal samtal med både vår konstruktör och Limträtillverkarens konstruktör har vi äntligen fått ett JA! Vi kan gå ned i dimension på limträbalken och hamnar då inom måttet för "finns-på-lager" dimension! Vilken lättnad och vilken tur att man inte ger sig så lätt! Detta innebär att leveranstiden förkortas från 8 veckor till 1 och taket kan börja läggas om ett par veckor. Anledningen till att de olika konstruktörerna kom fram till olika dimension till att börja med berodde vad jag förstod på att de räknade i program med olika standarder, dels svensk- och dels EU-standard. EU-standard är det man går efter idag, hepp :)

För övrigt har vi tagit semester några dagar och slappat i krokarna av Torekov den medan hantverkarna påbörjat montering av mellanbjälklag. Vad vi kan se så här vid hemkomst är att de är så gott som färdiga med undantag för balkong och lite gjutning.

Nästa vecka fortsätter jobbet med mellanbjälklaget och vi ska montera färdigt vindskivor till boden och ev. måla ett varv till. Dessutom ska vi träffa vår eventuelle plåtslagare och håller tummarna för att vi kan komma överens om ett vettigt pris.

Rullar veckan på så tar vi några dagars mini-semester även nästa helg, nice :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0