Nu har vi snöat in på kök...


Man kan säga att vi har en kvadratisk yta på ca 27 kvm...eller, kan säga och kan säga, så är det. Den ytan ska på bästa möjliga sätt fyllas med husets hjärta, nämligen köket.

                 


                                   

Vi trodde nog båda två att vi visste hur ytan skulle planeras. Det vet vi inte nu längre....köksö, U-kök, L-kök eller något helt annat har vi börjat vobbla mellan nu. Vi har fått ett förslag från en köksfirma men det kändes inte alls bra faktiskt. Det var för visso ett ganska modernt kök. Vad det lutar åt nu är att det får bli något mer år retrohållet. Men frågan om vilken form köket ska ha återstår. Tur vi har lite tid på oss.

Imorgon ska vi i alla fall träffa en konstruktör som ska hjälpa oss med konstruktionsritningar. Det kanske kan vara bra att ha såna så att det går att gå på övervåningen utan att huset faller ihop. Just konstruktionsritningar verkar faktiskt till och med såna där ”göra allt själv typer” tycka att man ska prioritera så då gör vi det.

Vad mer har hänt?? Jo, bygglovshandlingarna har kommit tillbaka. Det som måste kompletteras är marknivåer och en situationskarta som visar vart huset ska stå. Hum, jag hade gjort en sådan med det dög tydligen inte. Vad gäller marknivåer tar vi hjälp av herren som gjort ritningarna, situationskarta kan vi nog kunna fixa själva om vi gör det på Mattias sätt, dvs. metodiskt och noggrant…..men det ska vara klart om 4 veckor så jag får nog smyga in "mitt sätt" lite också om den deadlinen ska hållas…  

  


Kommentarer
Postat av: Johanna

Det är så kul att läsa bloggen eftersom vi nyligen varit inne i många av de processer du beskriver... Känner igen mig i mycket!

Vilken härlig yta till kök! :)

Av de 3 förslagen hade jag absolut satsat på det med fristående köksö. Dels för att rörelseflödet blir bättre i förhållandet till öppningen till höger (man slipper ju gå runt "tungan") och dels för att det känns mer naturligt att ha diskmaskinen nära vasken. Dessutom får ni genom vitvaruplaceringen en bra avlastningsyta i samband med kyl och frys. Är det tänkt att ni ska ha en separat spishäll? Placeras den mittemot vasken, i ön, så tror jag att det kommer bli en riktigt bra arbetsyta.

2011-01-03 @ 02:38:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0