Småpul


De senaste dagarna har egentligen bara bestått av allmänt småpul vad gäller förberedelser inför byggstart.

Igår var vi hos den bygghandlare vi kommer att beställa mycket material ifrån. Han fick se konstruktionsritningarna och fick i uppdrag att räkna på "takstolar" (det vi har heter något annat), limträbalk, grund och fönster och så skulle han se om han kunde få ett bättre pris än vi på lättbetongen. Vad som var positivt var att konstruktionen inte verkar bli dyrare än en traditionell konstruktion med traditionella takstolar.

Idag har vi haft frågestund på banken....vi ställer frågorna dem ger svaren. En och annan sak har klarnat medan man som vanligt känner sig rätt nervös efter ett bankmöte och undrar hur det här egentligen ska gå. Hon tyckte i alla fall att vår budget var bra utformad och vi verkade ha "koll på läget"....

Annat småpul har varit att klura på hur den tänkta vedugnen ska placeras och hur rökkanalen ska lyckas sammankopplas med kaminens rökkanal så vi bara behöver en skorsten på taket. Vi börjar komma närmare ett svar men ska klura vidare på detta och få svar från kamincenter om hur de föreslår att vi ska lösa det.  

På uppdrag av VVS-ritarna har också bestämt så när som på exakt hur badrumsinredningen ska vara placerad och tagit reda på vart vattnet släpps ut ur det badkar vi vill ha. Tänk att dom måste veta det....om vi ångrar oss och vill ha ett annat badkar sen då?? 

Ventilationsritningarna är så gott som färdiga och jag har lärt mig att läsa dom hyfsat bra.

Nästa steg vad gäller ritningar är att VVS-ritningar ska ritas så att dom kompar bra ihop med ventilationsritningarna så nu får VVS-ritarna något att bita i :) Kul för dem!!

Nu jobba en dag sen "Äntligen hemma-mässa" i stockholm på Torsdag. Timell ska få lära mig allt han kan ;)
Efter det ska vi besöka Husmässan där en ev. fönsterleverantör har utställning på sina förnster. Det blir en lååång dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0