Nu är huset på plats..

...åtminstone pinnarna som markerar husets placering. Jag har varit ute på tomten och "kontrollerat" medan ”mätkillen” satte ut placeringen. Jag provstod lite i köket och matrummet för att se så utsikten blir bra, och det blir den! Medan jag spatserade runt upptäckte jag till min stora glädje att vi fått tussilago på tomten. Vårtecknen blir faktiskt bara fler och fler och idag kl. 18.00 hade vi fortfarande strålande sol över hela tomten trots de höga björkarna som står vid tomtgränsen.

Tidigare idag har jag haft fullt upp med ämnet fönster igen, fönster, fönster, fönster.....Det senaste på den fronten är att vi hoppar över Elitfönster till förmån för RM fönster som mycket snabbt gett oss en offert vi kan acceptera. Skillnaden mellan de båda fönstren är framför allt att RMs fönster som har en bättre hantverksmässig finish än vad vi tyckte Elit hade. Dessutom är dem mycket gott omtalade i flera forum på Byggahus.se. Dom rekommenderas speciellt när man vill ha fönster med i traditionell stil så dom verkar passa oss perfekt. 

Vad mer som hunnits med är att beställa radonduken som ska ligga i marken under huset. Det är ju inte fullt så roligt som att välja fönster, kakel och inredning men minst lika viktigt. Huset ligger på högriskmark för radon så det är lika bra att göra radonskyddet ordentligt. 

Lite roligare däremot är de energiberäkningar vi fått. Vi ligger långt under kravet för hur mycket kW varje kvadrat får förbruka och enligt värmepumpsinstallatören kommer vi inte ha en förbrukning på mer är ca 8200kr/år inklusive garage. Det låter helt otroligt men Mattias har kollat en extra gång om det verkligen kan stämma och det ska det tydligen kunna göra tack vare bergvärmen.

 

Jaha, då har klockan hunnit bli 18.35 och en hel dag har åter spenderats i telefonen och med andra förberedelser inför kommande prövning.

 

Tur att man inte är sån som gillar att spendera tid på att dricka caffé latte på stan på lediga dagar :)
  


Kommentarer
Postat av: Helena ROOM

Ha ha - man kan både dricka latte och planera, eller?

2011-04-04 @ 22:09:53
URL: http://roomservice.blogg.se/
Postat av: Mattias

Du är bäst!! :)

2011-04-05 @ 00:14:23
URL: http://uppleva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0