Börja om från början, börja om på nytt.....

Dagen har gått i ett hiskligt tempo utan att särskilt mycket har hänt. Det kan kännas lite frustrerande men å andra sidan har det som hänt varit nödvändigt för en fortsättning. Hela förmiddagen gick åt till att åka runt och hämta olika grejor här och där... Grejor som bland annat var nödvändiga för att kunna komma igång med läggningen av kantblocken.

Framåt lunch var vi äntligen på tomten redo att börja "jobba". Att lägga kantblock innebär till 95 procent att mäta och se till att allt blir exakt, vilket vi tänkte göra med hjälp av vårt nyinköpta dyra vattenpass, spänd profiltråd, ballast 2-4 (grus), tunna rör och tålamod. Efter ca 2 timmar var fortfarande inte första hörnet och ett block vågrätt. Efter mycket om och men kom vi så tillslut fram till att det nyinköpta dyra vattenpasset inte var tillförlitligt. La vi det åt ena hållet stämmde det. Vände vi sedan runt det 180 grader stämmde det inte.......mycket, mycket märkligt!
 
Räserfart till XL för att byta, som tur var hade dem ett kvar som fungerade som det ska. Efter att vi i relativt raskt takt lyckats lägga ut ca 5 block och ett hörn märkte vi till vårt stora förtret att profiltråden inte var tillräckligt spänd för att hålla sig helt rak. Detta innebar att alla blocken vi äntligen lyckats få till (trodde vi) var placerade en centemeter för lågt i mitten av huset.....det är vid den här tiden på dagen man lätt utbrister: "så noga är det väl inte?", men det är det, så det är bara till att "börja om från början, börja om på nytt....". Vi bestämde oss för att samla ny kraft och vänta med det till imorgon.

Ja, ja, vi får väl acceptera att vi är nybörjare och att träning ger färdighet. Förhoppningsvis har träningen i dag hjälp oss till att bli bättre och snabbare i morgon..!

Förresten vi köpte en ny skottkärra för 199 kr på JULA idag, visste att det var något lurt med kvaliten på JULA...kolla in texten på däcket...
...hahahaha!!

Kommentarer
Postat av: Faderskapet

Den var bra. Lycka till i morgon

2011-04-28 @ 18:51:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0