11/4 kör vi och fönsterångest.....

Sedan i torsdags är vi tomtägare på riktigt och vi har bestämt med grävaren att vi börjar gräva de 11/4. Banken är positiv och tycker vi har bra koll. Flera av de saker vår bankkvinna föreslog att vi skulle göra för att få bra koll på budgeten har vi sedan länge redan gjort, så det känns ju bra.

Sedan igår har vi haft viss fönsterångest som delvis förpestat vår tillvaro. Dilemmat är att vi måste bestämma oss för att acceptera Elitfönsters fönster och offert helst igår. Vi har fått ett jättebra pris som ingen annan kommer att kunna bräcka. Problemet har varit hur vida vi tycker att de är tillräckligt fina och om vi kan ha den vita standardkulören. En annan kulör medför ett pristillägg på närmare 20 000 kr.


När vi läst forum på nätet är det många som menar att den standardvita, NCS-S0502y kan upplevas som "nikotingul", ve och fasa. Det vill vi ju inte vara med om. Och har vi en vitare nyans på fasaden kommer det garanterat upplevas som att fönstren är "inrökta".

Förmiddagen har således gått åt till att prata med alla stadens färghandlare som lyckligtvis, oberoende av varandra har förklarat att om vi väljer samma standardvita på fasaden som på fönstren kommer det på en sådan stor yta upplevas som en mjuk vit färg och de alla försäkrar att det kommer att bli jättesnyggt. De avråder bestämt från att välja en vitare vit då det kommer att upplevas som bländande och sterilt. Lita av fönsterångesten har därmed släppt och det lutar åt att vi tryggt kan beställa Elits fönster på måndag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0