Nu börjar det ta sig...

...Nja, det känns inte riktigt så faktiskt. Bygget går framåt med små, små steg. Murarna putsar fortfarande fasaden. Mattias har hunnit bygga klart skorsstenslådan som ska kläs in i plåt och monteras på taket. Han har också med hjälp monterat balkongdörren. Det blev riktigt bra och huset blir tätare och tätare. 

Igår var vi ute tillsammans hela familjen. Hugo sov som tur var gott i sin vagn även om det kändes som att det var i kallaste laget. Snålblåst och duggregn tycker i alla fall jag är ett vidrigt väder. dagens Uppgift var att regla där entrédörren ska sitta så att murarna har något att putsa emot. Det skulle vara lätt som en plätt egentligen men efter tre timmars kämpande var det fortfarande inte färdigt. Inga skruvar ville fästa i lättbetongen trots rejäla plugg. Tålamodet fick en ordentlig prövning men skam den som ger sig. Efter ca fem timmar satt reglarna på plats, stadigare än stadigast.

När veckan som kommer lider mot sitt slut är det tänkt att taket ska vara isolerat. Det ska sprutisoleras så det går ju relativt snabbt. För att kunna isolera måste vi se till att alla genomföringar genom taket är färdiga. Det rör sig om ett par rör för ventilation och köksfläkt och premodulskorstenen. Jag bävar för det momentet. Jag tror det är svårare än det låter......Förhoppningsvis hinner vi regla klart lite innertak och fortsätta med eldragningarna också. Skulle vara grymt om nedervåningens el blev färdig så att vi kan börja med övervåningen. Och så håller jag tummarna för fint höstväder som gör det lite enklare att ha med Hugo!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0