Tankarna är svåra att ta semester ifrån...

Fem dagar har vi tillbringat i Åre, en liten miniskidsemester kan man säga. Det gäller väl att passa på nu medan man har råd. Den här skidsemestern har inte riktigt varit som alla andra. Tankarna om husbygget flyter på i en ständig ström och stället för att prata skidföre i liften på väg upp pratas det allt ifrån grävarbete och budget till fönster och kakel. All tid i stugan har ägnats åt att maila olika firmor och leta budgetchecklistor.

Av goda vänner i byn fick vi låna en underbar bok, "Villabyggarna" som handlar om tre familjer och deras berättelser. En suverän bok som vi i mångt och mycket redan känner igen oss i. De bjuder på alla svårigheter, medgångar och motgångar som de drabbats av och som kan vara bra att känna till. Desutom känner man sig lite stärkt av att känna att man inte är ensam om att känna sig förvirrad, okunnig och bitvis rent rädd. 

Imorgon åker vi hem och jag längtar så efter att få bygga vidare på modellen och jaga hantverkare och firmafolk (vilket inte är helt lätt). Vi ska omgående börja bestämma vilka som ska få äran att hjälpa oss att bygga vårt framtida hem och i och med det också försöka utfoma en budget och kostnadskalkyl.


Kommentarer
Postat av: mattias

Colombini kök

2011-02-06 @ 23:48:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0