Några steg framåt två stora tillbaka


Jag vet inte ens hur jag ska skriva det här. Just nu känns det överväldigande stort och tungt.

1. Bygglovsavdelningen har börjat låta tveksamma till om vi får ha en putsad fasad. I förhandsbeskedet står det :

”Bostadshus och eventuella uthus ska utformas med stor omsorg så att deras volym, proportioner och material väl anpassas till landskapsbilden”.

Mattias lägger sig på rygg i sängen och säger (lite som en treåring faktiskt, men säg det inte till honom): Om vi inte får ha ett putsat hus får vi sälja tomten......

Kyrkan 400 m från vår tomt har exakt samma utseende som vårat hus är tänkt att få och en av grannarna har ett ljusblått 80-tals suterränghus.  Vårat hus kommer ju passa tusen gånger bättre in i landskapsbilden än det ljusblåa i alla fall. Dom borde inte kunna neka. Jag är så nervös så att jag ar ont i magen. Han lovade att ta med sina kollegor och åka ut och titta på landskapsbilden och ge besked så fort som möjligt. 2 dagar har gått.

2. Vi har fått lite kommentarer på planritningen av en arkitekt. Toaletten i hallen är alldeles för liten och vissa passager är för smala för att uppfylla kraven. Hon kommenterar även att man måste passera köket för att komma till resten av huset, men den kommentaren struntar vi i. Så har vi ju bestämt att vi vill ha det, vi kan ju inte vända kappan efter vinden hur som helst då blir vi aldrig färdiga med tanke på hur många "vindar" det finns. Men de andra kommentarerna får vi ta på allvar. Frågan är bara hur vi löser det......bredda huset 30 cm till kanske är ett alternativ. Och som ringar på vattnet gör ju det att alla ritningar måste korrigeras och nya ritningar måste skickas till konstruktörer och liknande........Dessutom blir det ju en ytterligare materialkostnad. Å andra sidan är det flera rum som skulle bli mycket bättre till ytan.

Jag mår inte bra av det här. Tror vi måste ta en meditativ promenad där borta vid tomten idag för att försöka få något slags perspektiv och komma ihåg hur bra det kommer bli när det blir färdigt.....om det blir färdigt.......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0